jan 21, 2007 - bloggande    No Comments

Nytt jobb och kollektivt bloggande

Två saker har ändrat sig i mitt liv den senaste tiden. För det första har jag fått ett nytt jobb, som gör att jag får mindre tid att skriva och att engagera mig i saker utanför arbetet. För det andra sidan håller jag på att starta en ny kollektiv blogg.

Det är roligt att bara kunna skriva ner sina egna reflektioner, men vill man åstadkomma något tror jag det är bra att gå ihop. För något år sen läste jag ett par amerikanska böcker om bloggande och det slog mig då att det politiska bloggande som man då höjde till skyarna som viktigt för demokratin osv var nedbrytande. Också Magnus Ljungqvist omtalade insats i höstas när han ansågs bidra till att fälla en av medllemmarna i regeringen kännetecknades av just detta. Att det är lättare att bryta ner än att bygga upp. Det är så lätt att svärta ner en person men det är svårare att bygga upp kollektiva visioner.

Det flesta politiska bloggarna i Sverige är höger. Jag tror att om vänstern eller folkrörelserna ska bygga upp bloggar så bör de gå ihop och göra det kollektivt. Tillsammans är vi starka. Och det är också därför jag tänker flytta över majoriteten av mitt politiska bloggande härifrån och till ett nytt mer kollektivt projekt. Inte för att just det projektet är renodlat politiskt. Vi är flera olika sorters människor och det kommer att handla om kultur också och desto bättre. Det behövs möjligheter för fler människor att uttrycka sig. Men för att jag tror att projektet har en större möjlighet att utvecklas än jag kan åstadkomma ensam.

Share

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!