aug 16, 2007 - cello    No Comments

Stackelstöd och nya noter

Jag har köpt ett nytt stackelstöd. Inte det jag ville ha men det näst bästa. Stackelstödet av mer klassiskt slag är gjort så att det finns två metallringar som ska fästas i benen på stolen man sitter på och ett antal hål som stackeln – den lilla metallpinnen som sitter i botten på cellon kan lutas mot.

stackelstod.jpg

Det stackelstöd som jag stått ut med de senaste två veckorna består av en liten gummiboll som skruvas fast på stackeln. Det ska inte glida sa mannen men det gör det. Jag har parkettgolv.

Samtidigt föll jag för frestelsen att köpa nya noter. Jag är uppväxt med att köpa mina noter. När jag växte upp innan den värsta kopiering slog till fanns det en musikaffär med en ganska välsorterad nothandel även i Katrineholm. Nu finns det knappast i Kristianstad. Det som finns är att en av de butiker som säljer gitarrer och Keyboards håller sig med nybörjarskolor för diverse olika instrument som spelas i musikskolan, och enstaka antologier eller notblad. Men jag hade ju behov att få kläm på det här med lägesväxlingarna…

Vad jag fick tag på var andra och tredje delen av Benoy/Burrows ”Violoncello method” som verkade tillräckligt progressiv för att fungera som en repetition av vissa moment samt en Classical Favourites med en CD till vilket jag tyckte lät lite roligt. Vidare inhandlade jag ett häfte med en massa förhoppningsvis nyttiga etyder samt ett med folkmusik för fiol som jag kände igen sedan min kompis spelade på 80-talet.

0853601739.png1846093090.jpg

På kvällen spelade jag en massa melodier men inte så mycket av det här. Det känns nu mest som jag nöter på samma nivå och det handlar om att få in nya moment för att kunna hämta upp mer. Det är känns också som det är en oerhörd diskrepans mellan vad jag har en god teknisk aning om och vad jag musikaliskt kan genomföra och jag trevar lite när det gäller hur jag ska fylla igen det där gapet och bli säkrare i mitt spel.

Jo. ljudfilen som jag lade upp tidigare idag var Audioslicer som är ett behändigt program för Mac för att dela MP3-filer med tysta partier i i flera, och dessutom Freeware

Share

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!