Nov 17, 2007 - cello    1 Comment

Cellon spruckit och jag är ledsen

Locket på cellon har spruckit av väderomslaget förra helgen. Känns mycket tråkigt och jag är osäker på hur mycket jag ska anklaga mig själv och inte. när jag köpte cellon i somras frågade jag mycket noga hur jag skulle förfara för att det inte skulle hända något med den och jag varnades förr torr vinterluft.

Visserligen hade jag en cello från musikskolan i fyra år utan att det hade hänt något allvarligt med den men den sprack faktiskt lite en gång den också, när jag hade transporterat den i mycket kallt väder till och från musikskolan. Men detta var något helt annat. Den stod faktiskt bara lutad mot en vägg.

Låt vara att jag ändå varit vårdslös. Kanske var det fel vägg? Jag var noga med att välja en vägg långt in i rummet långt borta från element och fönsterdrag men det hjälpte inte. Låt vara att det är ett nytt instrument som kanske inte hunnit sätta mig och säkerligen av sämre kvalitet. Det som förvånar mig är att den sprack så mycket. Sprickan löper ända från nederkanten på locket och fem centimeter från hålet vad det nu kallas. Frågan är om inte det kan tänkas tyda på för stora spänningar i instrumentet från början?

De besked jag har fått om incidentens allvar är motstridiga. En person tyckte att jag skulle kräva pengarna tillbaka. En musikhandlare jag pratade med menade att sånt bara skulle kosta några hundra att få limmat och lackat. Men ingen av dem hade å andra sidan sett sprickan. Den jag köpt den av ville varken säga bu eller bä. Jag har alltid varit dålig på att förhandla i sådana här lägen.

Det som är bra att jag i varje fall inte hunnit fått något personligt förhållande till cellon med nostalgiska känslor. Cello som cello bara den fungerar och har hyfsad klang. Jag bryr mig inte heller så mycket hur den ser ut. Det är bara tråkigt att det säkerligen drar ner andrahandsvärdet även om jag skulle få den lagad.

Jag ringde tämligen omgående till musikaffären och sa att jag skulle komma in med den nästa vecka. Sedan bestämde jag mig för att inte stanna hemma utan åkte till Malmö i stället, till en tillställing jag inte hade tänkt bry mig om.

Men innan dess stack  jag in på musikaffären  i sta’n och köpte mig en Ukulele. Något roligt ska man väl ha!

Share

1 Comment

  • Spännande blogg det här, även om den inte uppdaterats på ett tag 🙂

    Jag spelar själv vevlira och den sprack förra vintern, trots jag tänkte på rätt fuktighet och sånt. Ibland vill de nog bara spricka ändå, hur eftertänksam man än är…

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!