Nov 25, 2007 - cello    No Comments

Cellon går nog på försäkringen..

Jag var i fredags iväg med cellon till stället jag hade köpt den. Butiksinnehavaren suckade och sa att en riktig lagning skulle gå på 75 % av vad cellon kostade i somras. En enklare lagning kunde han åta sig att göra – för 2000 men då garanterade han inte att sprickan inte går upp igen.

– Har du tilläggsförsäkring, frågade han?

– Nej och jag blev heller inte rekommenderad någon, kontrade jag?

– Ibland går det på hemförsäkringen. Det är olika mellan olika försäkringsbolag så du får kolla upp det.

Så det gjorde jag. Det visar sig att mitt försäkringsbolag är beredd att täcka kostnaden för att laga själva sprickan minus en självrisk på 1500 kr. Om jag i samband med lagningen behöver byta ut annan utrustning som stall och ljudpinne, så täcker försäkringen inte det. Så det kan bli dyrt ändå. Det kan också ta en del tid innan han kan göra något åt det.

Men jag har i alla fall ett besked och det är gott så.

Share

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!