Dec 20, 2007 - cello    No Comments

Köpa ny cello

Det är klart med försäkringspengarna. Jag kommer att få ut 5/6 av vad den totalkvaddade cellon kostade. Nu återstår mig att försöka få tag på en ny. Instrumentförsäljaren har erbjudit mig en som är identisk med den jag köpte men jag har blivit vidskeplig. Jag vill inte ha en likadan och nästa kostar 3500 mer.

En kompis föreslog att jag skulle köpa en elcello i stället som inte kunde spricka men de är i allmänhet ännu dyrare. Undantaget var något ställe i Stockholm som sålde elcellon i blå metallicfärg. Där går gränsen.

Elcello verkar kul med är ju en helt annan sak. Jag vill ha en akustisk cello helst lite äldre. Och marknaden för fullstora cellon är inte sådär väldigt omfattande. Det mesta som är begagnat verkar vara halvcellos och 3/4 cellos från Kina som någon unge spelat på och tröttnat på och vill bli av med. Jag kanske skulle köpa något helt annat instrument i stället?

Share

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!