jul 11, 2010 - banvallscykling    No Comments

Politiker- och medietrams under veckan

Den här veckan har det stått tröttsamt mycket om Almedalen överallt. Men det är tråkigt om Almedalen så till den milda grad har blivit en lekstuga för journalister och allehanda wannabes som vill framstå som kloka att det som gjort största intrycket på folk är Mona Sahlins pengabränning och Sven Otto Littorins sexköp.

Jag tror tidningarna har en del av skulden till detta i den mån de ägnar sig åt effektsökeri och att resonera hur politikerna framstår istället för vad som skulle anstå den ”tredje statsmakten” faktiskt kritiskt granska deras partiers politik för mycket fest och trams och för lite allvar över Almedalen. Lägg ner skiten!

En positiv sak som fördes fram som nyhet under veckan är  de förbättrade möjligheterna att ta med cykeln på tåget. Möjliga sträckor framgår av denna karta från Trafikverket

Jag ska ge mig ut och cykla senare i sommar, antagligen Alvesta-Halmstad längs Banvallsleden. Kan klart rekommderas. I varje fall de flesta sträckorna mellan Karlshamn och Alvesta där jag cyklat tidigare.

I Ystads Allehanda kunde man läsa en artikel om de verkliga konsekvenserna av det upplösta Apoteksmonopolet. En kvinna med mindre god ekonomi som hade haft ett pågående delbetalningskonto hos gamla Apoteket nekades plötsligt få ut viktig medicin med hänvisning till gamla betalningsanmärkningar hos det privatiserade apoteket. Det är sånt som gör mig verkligt upprörd. Såna hafsiga ideologiskt motiverade privatiserandet av fullt fungerande gemensamt ägda verksamheter vill jag inte ha fler av. Förresten tycker jag att tandtråden har blivit dyrare sen apoteken privatiserades.


Moderaterna tramsar vidare och kallar borttagandet av det särskilda sänkta arbetsgivaravgiften för ungdomar för ungdomskatt. Men läser man Svenskan från idag så är det enligt upgifter från facket  färre personer som har fått jobb inom restaurangbranschen sedan sänkningen genomfördes än innan. Hur det går ihop vet jag inte men tramsar är vad dom gör.

Share

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!