jul 29, 2010 - miljösånger    No Comments

”Shoppa loss” med Den förlorade generationen

Från 1970-talets början där många av låtarna jag hittils har tagit upp kommit till flyttar vi oss sisådär 30 år framåt i tiden

Den förlorade generationen är  Grön ungdoms proggband.  I min ägo har jag en av deras skivor. En singel, utgiven 1998 – på vinyl! Annat  har dock gjorts tillgängligt på CD eller kassett. På bandets hemsida kan man ladda ner ett stort antal låtar båda av dem och en del andra konstellationer såsom ”Cykelparkering förbjuden.”

Dfg är ironiska eller övertydliga med stort patos och flera av de låtar jag hört kritiserar konsumtions- och tillväxtsamhället.

Den sista skivan ”Tillväxten eller livet” gjordes 2006 och den låt jag rekommenderats  Shoppa loss. (ladda ner mp3)

Share

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!