Dec 6, 2014 - bloggande    No Comments

Att skriva dagbok och att blogga

Jag tyckte för 10 år sen att människors bloggande om sitt eget privatliv var ointressant och skulle jag skriva något skulle det vara av mer allmänt intresse.

Sedan dess har jag blivit mindre föreningsaktiv och det som fyller mitt sinne är kanske därför av mindre allmänt intresse? Jag har också börjat följa en del privata dagboksbloggar mer regelbundet.

Jag har gjort själv upprepade försök att skriva dagbok igen. Dagboksskrivande betydde mycket när jag växte upp men jag lade av vid 25. Orsaken var en viss typ som ägnade sig åt att tjuvläsa mina privata anteckningar, och jag kom sen aldrig igång igen. Sånt kan ge oväntade följder.

Sen har jag skrivit arbetsdagböcker, resedagböcker och gjort specialanteckningar vid ohälsa eller kris men det har alltid runnit ut i sanden. Kanske för att jag inte behövde det längre, men ibland kanske också för att jag inte längre förmådde.

Det finns situationer när det är oklokt att sätta sig ner och summera vid dagens slut, för att det leder till uppjagande tankesnurror och att man får svårt att sova. Att hitta någon annan tidpunkt på dagen som känns naturlig förutsätter nog ett visst mått av regelbundna vanor och att saker och ting inte gå allt för mycket i ett.

Och med tiden har det tagit mer och mer emot att använda papper och penna, eftersom jag vet att mycket som jag antecknar på det viset både tar en fruktansvärt stor plats och riskerar att bli oläsligt.

Ett bra system för sökbara dagboksanteckningar verkade mer lockande och sen har jag fastnat i att pröva olika alternativ och testa något som jag trivs med. Och eftersom testing av program är något som jag tycker både är avkopplande och roligt så har jag haft en tendens att förlora mig i det.

Jag hade inte tänkt skriva dagbok här, även om det kanske låter så. Men om man är intresserande om dagboksskrivande, både resonemang och verktyg finns det en ganska intressant engelskspråkig sida på Easyjournaling.com

Jag tänker nog även i fortsättningen skilja på mina försök att skriva dagbok och mitt bloggande men kanske kan jag tänka mig lite mer privata inlägg också. Efter tre år tänker jag börja blogga igen. Det här inlägget får tjäna som en omstart.

 

Share

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!