feb 25, 2015 - kultur    No Comments

Onödig bok med sparmatsråd

Bokomslag

Onödig sparmatsbok

Vi tänkte gå på bokrea och en av de få böcker jag fick  tag i var  100 sätt att rädda maten av Annica Triberg. Det här är en till största delen ganska onödig bok. Merparten av råden behöver man  inte – som att lägga över skafferivaror i glasburkar för att förlänga hållbarheten – jag har svårt att tänka mig flytta runt grejerna kompenseras av den eventuella vinsten om man inte har väldigt stora förråd.

Personer som ägnar sig åt maträddning verkar ha oändligt med plats och behöver inte ta hänsyn till energianvändningen. Hur ska man annars kunna förklara idéer som att frysa in brödet i skivor, eller lagra egen ost?

Det mest udda förslaget bestod i att stoppa in mjuknade morötter i kallt vatten i kylskåpet. Det ska tydligen göra dem fasta och fina igen. Annars känns de generella råden om att hur man använder rester och låter bli att köpa färdigprodukter lite överflödiga. Har man någon gång haft lite ont om pengar bör man kommit på det mesta av det där själv. Men kanske hjälper den någon? Och visst börjar det bli dags att städa ur frysen!

Share

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!